SafetySupport

SafetySupport

Home / SafetySupport

PRAKTISCH ADVIES OP MAAT VAN JOUW ORGANISATIE

Ben je op zoek naar professioneel en pragmatisch advies i.v.m. veiligheid in jouw onderneming, organisatie of werksituatie?

GO4SAFETY biedt jarenlange ervaring en vakkennis m.b.t. veiligheid op het werk. GO4SAFETY ondersteunt je dagdagelijkse activiteiten door de juiste richting aan te geven m.b.t. veiligheid & gezondheid op het werk. Door permanente bijscholing blijven wij op de hoogte van nieuwe wetgeving & evoluties.

Zoek je ondersteuning voor de interne preventiedienst in jouw organisatie ? Heb je tijdelijk geen preventieadviseur ?

Als preventieadviseurs arbeidsveiligheid niveau 1 kunnen wij iedere organisatie gedurende één of meerdere dagen ondersteuning bieden. Wij helpen je graag verder !

Wens je het veiligheidsbeleid in jouw onderneming grondiger door te lichten ?

GO4SAFETY heeft verschillende tools ter beschikking om de risico's in jouw organisatie te onderzoeken.Tijdens een SafetyCheck brengen we de sterktes, opportuniteiten, tekortkomingen en bedreigingen m.b.t. welzijn op het werk in kaart. Op basis daarvan worden samen met de opdrachtgever de belangrijkste verbeterpunten in een actieplan opgenomen.

Wens je hierover meer informatie ?

Contacteer ons rechtstreeks via email of telefoon of via het contactformulier.

 

SafetyTraining

Dé praktische veiligheidsopleiding die kennis omzet in praktijk!

Geen saaie theorie, maar onmiddellijk toepasbare praktische opleidingen : VCA, preventieadviseur niveau 3, ergonomie, LMRA, chemische agentia, ...

Meer informatie

 

 

SafetyCoaching

Hét groeitraject voor de preventieadviseur!

Wij coachen je tot een echte veiligheidsmanager. Een efficiëntere aanpak van jouw preventiebeleid & effectievere adviezen. Vraag jouw intakegesprek!

Meer informatie

Getuigenissen

Voor de concept- en implementatie fase van ons automatisch warehouseproject zijn we in zee gegaan met GO4SAFETY als ondersteunende partij voor alle safety aspecten.

Hierbij werd samengewerkt om een balans te vinden tussen de economische voorwaarden en de menselijke factor die de installatie zal implementeren en in gebruik nemen. Gebaseerd op wederzijds vertrouwen en open communicatie wordt gezocht naar een pragmatische oplossing. Hierbij staat de gebruiker centraal, en wordt alles in het werk gesteld om een veilige en ergonomische werkplek te bekomen. Nieuwe technieken en technologie worden afgetoetst naar bruikbaarheid en waar mogelijk toegepast. Dit heeft ons in staat gesteld om tijdens de RFQ fase een gedetailleerd safety-lastenboek beschikbaar te hebben waardoor dit een significant onderdeel maakte van de op te leveren installatie. Tijdens de detail engineering fase was er nauwe betrokkenheid om het finale ontwerp af te stemmen op de gebruiker zonder de performantie uit het oog te verliezen.

Ik kijk terug op een fijne samenwerking.

Wim Vanmarcke

Operations Project Manager

Barco NV

Insteek in het dossier van AS/RS heel professioneel zowel naar lastenboek als naar opvolging in de definitiefase. Daarbij is de kennis van normering en het pro-actief denken om eventuele arbeidsongevallen te voorkomen continu aanwezig. Dit heel technisch dossier, met weinig ervaring binnen Barco, werd heel professioneel benaderd en naar terugkoppeling naar ons toe was dit ook te merken in de heel correcte weergave van de risicoanalyse, waarbij duidelijk per zone aangeduid werd wat te doen. Kennis hierbij van wat de tekeningen en de symbolen concreet betekenen, was heel duidelijk aanwezig. Met leverancier werd ook de risicioanalyse dusdanig heel fundamenteel doorlopen samen met de nieuwe EHS-officer, Christ Vandenbussche.

Tevens heb ik ook de objectieve terugkoppeling en aanbeveling bij de ergonomiestudies voor pick-opstelling en conveyor-hoogte als heel professioneel en onderbouwd gezien.

Algemeen wil ik nog ook vermelden dat tijdens de technische discussies met de leveranciers deze achtergrond leidt tot heel constructieve, diepgaande en respectvolle gesprekken.

Ik wil trouwens van de gelegenheid gebruik maken om ook de gegeven opleiding aan de arbeiders over wat veilig gedrag betekent als heel positief en begrijpbaar voor de mensen op de vloer te duiden. Zeker de feedback vanuit het warehouse was me hier opvallend in die zin, dat de mensen zich heel practisch konden inleven tijdens de opleiding wat dit voor hen in hun dagdagelijkse job betekent. Vele anciens meldden me dat dit 1 van de beste en begrijpbare opleidingen voor hen sinds langs was, zeker op dit domein.

Patriek Vandewiele

Plant Materials Manager

Barco NV

Christophe heeft onze firma op een zeer grondige en doorgedreven, doch aangename manier doorgelicht op het vlak van veiligheid en welzijn.

Naast het feit dat hij met zijn multidisciplinaire ervaring ons op een pragmatische manier de juiste weg op kon sturen, nam hij ook voldoende tijd om bedrijfseigen procedures in detail door te nemen.

De resultaten van zijn bevindingen werden op een zeer overzichtelijke en aantrekkelijke manier gedocumenteerd en gepresenteerd.

Sofie Van Steerteghem

OHSE Leader / Preventieadviseur

Chep Benelux NV

Bedankt voor de documenten! Ikzelf ben zeer tevreden met het resultaat (de Legal Compliance Check was effectief wat ik ervan verwacht had), en de rapportering is ook helder waardoor het een zeer goede houvast/leidraad biedt om de komende jaren aan preventie te kunnen werken. Thanks!

Maxime Huybrechts

EHS Coördinator

Cargill Chocolate Belgium NV