Komen jij en je team op 10 oktober om 10 uur ook 10 minuten van je bureaustoel?

Tips om het zitten te beperken

Home / Komen jij en je team op 10 oktober om 10 uur ook 10 minuten van je bureaustoel?

Komen jij en je team op 10 oktober om 10 uur ook 10 minuten van je bureaustoel?

Zitten is het nieuwe roken. Deze quote wordt vaak aangehaald en zit vol waarheid. Teveel zitten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, rugklachten en diabetes type 2 aanzienlijk. De oplossing is nochtans heel eenvoudig. Strek elk half uur de benen. Ga tijdens een vergadering even met z’n allen rechtstaan. Overleg met je collega’s tijdens een wandeling. Werk aan een zit-sta-bureau. Dit maakt je fysiek gezonder en een pak energieker en productiever. Wist je zelfs dat dit effectief het ziekteverzuim in je bedrijf doet dalen? Komen jij en je team op 10 oktober om 10 uur ook 10 minuten van je bureaustoel? Ervaar samen met je medewerkers het effect van deze afwisseling en maak hier onmiddellijk een gewoonte van in jouw bedrijf.


Verbluffende cijfers over de zittende Vlaming

Het is zoals snoepen. We weten allemaal dat het niet gezond is. Toch zondigen we er ons allemaal teveel aan. Laat je dus wakker schudden door deze cijfers over ons zitgedrag.

  • We zitten gemiddeld 8,3 uren per dag neer.
  • Bedienden en kaderleden zitten 70% van de werkdag neer en gaan tijdens het werk amper 4 keer per dag van de bureaustoel af.
  • 25% van de Vlamingen zit neer tijdens de vrije tijd.

Autorijden, met de trein pendelen, lunchen, tv kijken. Steeds weer grijpen we naar die stoel.


Tips om het zitten te beperken

  • Woon-werkverkeer

Ga met de fiets. Wandel van het station naar je werk. Parkeer je auto wat verder en ga te voet naar kantoor.

  • Op het werk

Voorzie ergonomisch meubilair als een zit-sta-tafel en aangepaste bureaustoelen voor een afwisselende houding. Het prijsverschil tussen gewoon kantoormeubilair en ergonomisch meubilair is helemaal niet zo groot. Bovendien win je investering snel terug door de toegenomen productiviteit en door minder ziekteverzuim.

Voorzie hoge tafels om staand met collega’s te overleggen of te vergaderen. Geef zelf het goede voorbeeld. Eens iemand het ijs gebroken heeft, zal de rest snel volgen.

Bekijk de mogelijkheid om een overleg of online meeting wandelend bij te wonen. Bang dat er onderweg teveel afleiding is? Integendeel. Bewegen verhoogt de concentratie aanzienlijk.

  • Tijdens de lunch

Blijf geen uur op je stoel zitten. En eet al zeker niet aan je bureau of in de wagen. Lanceer creatieve uitdagingen binnen je bedrijf om iedereen aan het bewegen te krijgen. Je zal zeker en vast genieten van blijere, gezondere en energiekere medewerkers.

 

Wist je dat wij bij GO4SAFETY het meest geschikte aanbod ergonomisch meubilair, stoelen en zit-sta-tafels aanbieden?

"GO4SAFETY zocht in elk aspect naar de balans tussen economische voorwaarden en de menselijke factor. Alles werd in het werk gesteld om een veilige en ergonomische werkplek te bekomen." - Wim Vanmarcke - Barco NV


Wij jij ook graag een veilige en ergonomische werkplek voor je medewerkers? Neem dan contact op met GO4SAFETY voor een gezonde werkomgeving en kwalitatief betaalbaar ergonomisch meubilair.

 

 

Wil je graag meer tips voor een veilige onderneming?